Recensies

Zijn mijn boeken de moeite van het lezen waard? Als schrijver vind ik natuurlijk van wel. Belangrijker voor u is wellicht hoe andere lezers oordelen over mijn boeken. Hun reacties treft u hieronder aan…

Het leest als een soort ‘Bourne’-thriller maar dan met een vrouw in de hoofdrol. Je leest op het puntje van je stoel!

Femke op More Delight
11 november 2016

Wat een knaller! Wat een actie en emotie. Vijf sterren (*****) op alle fronten!

Corina Nieuwenhuis op Samen lezen is leuker
10 november 2016

Dit is een actiethriller volgens het boekje. Heerlijk om je een aantal uren helemaal in te verliezen. Een uitstekend einde aan een zenuwslopende trilogie.

Joanazinha op De Leestafel
4 november 2016

Een boek met zo veel vaart, zo veel spanning en zo’n goed onderliggend ideologisch verhaal kan niet anders dan vijf sterren (*****) krijgen.

Stefanie op Stefanie Leest
30 oktober 2016

Ad van de Lisdonk sluit zijn Amazone-trilogie af met ‘Het Amazoneconflict’ en dat doet hij met champagne en vuurwerk! Wat een goed boek.

Hanneke Tinor-Centi op Hanneke Tinor-Centi reading and writing
24 oktober 2016

Van de Lisdonk heeft een magistrale trilogie afgeleverd waarvan het laatste deel “Het Amazoneconflict” net als deel 2 vijf sterren (*****) verdient.

Charles Kuijpers op Leesclub van Lettervreters De Perfecte Buren
18 oktober 2016

Vijf (*****) dikke sterren, geen andere optie mogelijk. Wat was dit genieten!

Patrice van Trigt op Leesclub van Lettervreters De Perfecte Buren
18 oktober 2016

Na het dichtslaan moest ik echt even bijkomen en het laten bezinken, want potver…. Wat gaat er nu gebeuren??? Ik wil doooooooooor. Ik wil niet stoppen met lezen!

Vijf sterren voor dit boek.

Corina Nieuwenhuis op De Thrillerlezersblog
16 juni 2015

Ad van de Lisdonk heeft een fijne schrijfstijl die ervoor zorgt dat je het boek in een keer uitleest. De spanning is constant aanwezig en bijna lijfelijk te voelen. Het Amazoneoffensief is een super spannende, snelle actiethriller met een originele invalshoek.

Ik geef dit boek vijf sterren.

Karin op Vrouwenthrillers
12 juni 2015

De lezer wordt in ijltempo het verhaal ingezogen en komt daar niet meer uit tot en met bladzijde 350. Het Amazoneoffensief is een pageturner zonder weerga die de lezer tot het laatste moment in zijn greep houdt. Het krijgt –door uw recensent niet vaak uitgedeeld- vijf sterren!

Charles Kuijpers op Leesclub van Lettervreters
4 juni 2015

Dit tweede deel waarin de Amazones wederom een hoofdrol spelen is in een woord te omschrijven als: grandioos! Vijf knallende sterren zijn dan ook meer dan verdiend!

Patrice van Trigt op Leesclub van Lettervreters
4 juni 2015

Laat u maar eens verrassen door een niet standaard verhaal. Een schrijver die zich enorm verdiept in zijn onderwerp en je dingen laat ontdekken waarvan je het bestaan niet wist. Met daarbij een flitsende manier van schrijven waarbij je je adem inhoudt bij alle gebeurtenissen die over elkaar lijken te rollen.

Dit boek krijgt van mij 4,5 sterren

Ink op De Thrillerlezersblog
2 juni 2015

Wat een heerlijk origineel verhaal weer met verrassingen waar je soms met open mond zit te lezen. Hoe bedenkt hij het toch om een bepaald persoon al vroeg te laten sterven, waarvan je verwachtte dat die de hoofdrol zou vervullen. In een mooie achtbaan sjees je mee met de avonturen van de Amazones. Ben je voor of tegen? Veel actie, veel geweld dus niet voor watjes! Maar wel voor mensen die zich graag laten verrassen bij het lezen.

Inkkroon op Bol.com
1 juni 2015

Al in de eerste regel sterft een populaire Amerikaanse senator op gruwelijke wijze. En vanaf dat moment is er voor de lezer nauwelijks tijd om adem te halen. Van de Lisdonk zorgt wederom voor een thriller waar de vaart flink in zit en met het aansnijden van wereldproblemen zet hij de lezer wel aan het denken.

Johan Stobbe over “Het Amazoneverbond” in Het Dagblad van het Noorden
29 mei 2015

Werd je bij ‘Het Amazoneverbond’ al op de eerste pagina met een lijk geconfronteerd, hier ga je vanaf de eerst pagina in een wervelstorm van gebeurtenissen mee. De beiden boeken zijn goed los van elkaar te lezen, maar ik vond het wel fijn om ‘het Amazoneverbond’ te hebben gelezen – al was het alleen maar omdat dat ook een super boek is -.

In de eerste hoofdstukken komen diverse personages langs die je even moet plaatsen en dan gaat het als een trein. Samen met Laura rol je van de ene in de andere gebeurtenis en ondertussen gebeuren er ook andere dingen die later weer een link met elkaar hebben. Het verhaal is zo geschreven dat ik af en toe het gevoel had dat ik als Laura in een film meespeelde (niet dat ik haar postuur en looks heb).
Tot het einde van het verhaal vroeg ik me af hoe het nu allemaal zou gaan komen. Gelukkig blijkt dat aan het einde goed te komen in die zin dat de Amazones en Laura nog lang niet klaar met elkaar zijn. Een heerlijke gedachte vind ik dat.
Direct heb ik actie ondernomen en de boekenkast opgeruimd en er is dus nu ruimte om ook een plankje van de Lisdonk te gaan vullen.

Al met al een aanrader dit tweede boek over de Amazones!

Dit boek krijgt van mij 5 sterren

Bonsien op op Dizzie
18 mei 2015

Spannend en niet makkelijk weg te leggen! Vanaf het eerste moment wordt je weer meegesleept in het verhaal. Was het Amazoneverbond al een spannend boek, het Amazoneoffensief gaat nog een stap verder. Ik kon niet wachten tot ik wist hoe het afliep, en nu ben ik verdrietig omdat het alweer op is. Het is te hopen dat deel 3 snel komt!

Dit boek krijgt van mij 5 sterren

Biddy op op Goodreads
5 mei 2015

Het verhaal leest vlot en is vanaf het eerst moment al spannend. Je voelt de spanning die er is en kan je inleven in Laura of een van de andere hoofdpersonen. Soms wil je haar helpen of waarschuwen om iets juist niet te doen.

Dit boek krijgt van mij 5 sterren

Wendy Koedoot op op Hebban
4 mei 2015

Ik heb genoten van dit verrassende debuut van Ad van De Lisdonk. Het is in zeer begrijpelijke taal geschreven waardoor ik me gemakkelijk kon inleven in de gevoelens van de hoofdrolspelers.

Anneke Hes op op Thrillerlezers
24 maart 2014

Een niet alledaags onderwerp. De, onbesproken en onbekende, macht van de vrouwen. Een beetje ‘Bond-achtig’. Powervrouwen!

Patrice van Trigt op op Thrillerlezers
24 maart 2014

Het boek blijft verrassen tot de laatste zin. Over dit boek is nagedacht!!

Karin Teirlynck op op Thrillerlezers
24 maart 2014

Er komen nogal wat thrillers uit. Ook hier op de Utrechtse Heuvelrug zijn er diverse bekende en minder bekende thrillerschrijvers, maar dit boek is vanaf de eerste zin een echt een page-turner. Uitstekende spanningsboog. In haar genre het beste uit Zuid Oost Utrecht en ver daar buiten.

Juryrapport ZOUT-schrijver van het jaar op ZOUTschrijver
7 maart 2014

Het Amazoneverbond van Ad van de Lisdonk is origineel, afwijkend, fijn geschreven, met halverwege een enorme – zeer gedurfde – plotwending die ik niet zag aankomen en waar ik dus ook helemaal verbaasd over was. Had ik eerst gedacht dat dat het einde betekende van het verhaal tot dan toe, niets is minder waar. Het wordt daarna juist nóg beter en toen ik het boek uit had, kon ik alleen maar zeggen dat die plotwending de juiste keus van Ad is geweest (al vond ik het wel jammer).

Linda Jansma (bestsellerauteur) op Thrillerlezers
16 januari 2014

Het debuut van Ad van de Lisdonk is pakkend, spannend, verrassend en onvoorstelbaar. Maar……het zou zomaar ook de waarheid kunnen zijn. Hoe zit onze wereldtop nu eigenlijk in elkaar als het op macht en invloed aankomt? Zijn mannen nu echt superieur aan vrouwen?

Niemand is veilig voor de groep Amazones (vrouwelijke strijders), zij gaan voor wat zij voor ogen hebben en iedereen die dit in de weg staat wordt uit de weg geruimd, man of vrouw, lid of geen lid…… Ze willen leiderschap over de wereld !! Vanuit écht alle denkbare hoeken kan een aanval worden verwacht. Iedereen is verdacht…..en zie dan maar eens een zaak op te lossen die alleen maar meer en meer complex wordt naarmate het verhaal zich ontwikkelt. Deze groep vrouwen gaat over lijken.

Zonder meteen de clou weg te geven van dit aangrijpend en spannend verhaal kan ik iedereen aanraden dit boek te lezen. Het verdient de aandacht van ons thrillerlezers want het is écht een goed en verrassend boek! Het spreekt absoluut je verbeelding aan en laat je meedenken met het verhaal, zelfs als het op een gegeven moment heel anders blijkt dan je had gedacht, súper ! Soms moest ik zelfs echt lachen. De herkenning en de verschillen tussen man en vrouw…..en dat geschreven door een man !! Werelds !! Ik moest t boek helaas soms even wegleggen maar wist niet hoe snel ik het weer moest lezen. Het was in een dag uit, géweldig !!

Dit boek krijgt van mij 5 sterren !!

Patrice op Thrillerlezers
7 januari 2014

2013-10-23 Crimezone Beste 2013

Ik kreeg het boek gisteren cadeau en ben begonnen met lezen toen ik thuis was. Na 10 bladzijden voelde ik al aankomen dat mijn dag er heel anders uit zou gaan zien dan ik had gepland. Om 01:00 uur had ik het boek uit. Man wat een ijzersterk debuut!

Nard Awater (via e-mail)
20 december 2013

2013-12-17 CrimeZone Opmerkelijk

…Intussen dendert het verhaal voort als een rollercoaster. Actiescenes volgen elkaar in hoog tempo op en de gebeurtenissen krijgen snel ook een internationaal karakter. Het lijkt erop dat Amazone, een organisatie van louter vrouwen, pogingen doet om met veel geweld de wereldheerschappij te verkrijgen en daarbij geen middel schuwt. Meer laat ik over de plot niet los. De wendingen zijn soms zeer verrassend. Van de Lisdonk heeft een vaardige pen en schetst de personages in zijn boek fraai en gedetailleerd. Ook de sfeertekeningen zijn voortreffelijk. De lezer waant zich in een waarachtige actiefilm. Origineel is het laatste deel van het boek met de subtitel “Balans” waarin de schrijver een bijzondere ontmoeting heeft die een opmerkelijke afsluiting van het verhaal brengt.

Charles Kuijpers op Thrillerlezers
3 december 2013

2013-12-17 CrimeZone Hall of Fame

Wat een spannend boek is ‘het Amazoneverbond’ zeg! Na ruim een derde van het boek wordt het een echt page turner, om er maar even eens een cliché tegenaan te gooien. Van de Lisdonk heeft een boek weten te schrijven waarbij ik als lezer de digitale pagina’s maar om wilde blijven slaan in de hoop snel te weten te komen wat er nu allemaal precies speelde.

Limoentje op Limoentjeslife
18 augustus 2013

Het boek van Van de Lisdonk zit vol onverwachte wendingen wat de spanning alleen ten goede komt. Het verhaal is bovendien authentiek te noemen en dat is in de moderne thrillerwereld niet zo vanzelfsprekend.

Katelijne op ’t Scheldt
6 augustus 2013

Ad van der Lisdonk, die al jaren kortverhalen schrijft, brengt met Het Amazoneverbond zijn eerste thrillerdebuut op de markt. En wat voor een thriller. Ik zat regelmatig met ingehouden adem te lezen. Bloedstollende gebeurtenissen, actie en een plotwending zorgden voor meerdere malen kippenvel op mijn armen. Ik kon Het Amazoneverbond maar met moeite wegleggen. Ik kan de schrijfstijl van Ad van der Lisdonk vergelijken met Karin Slaughter en dat is in mijn ogen een groot compliment!

Kim van W op Whoopsie Leesie
31 juli 2013

Het boek is een spannende thriller waarin je meegesleept wordt tot het einde. Op de helft van het boek wordt er ineens een nieuwe wending aan het verhaal gegeven. Een heel erg onverwachte keuze van de schrijver, dat het boek nog interessanter maakte. Naast het feit dat het een spannend boek is, worden ook veel actuele situaties in de wereld beschreven. Er is echt goed nagedacht over het hele verhaal en er worden mooie beschrijvingen gegeven over enkele historische gebeurtenissen. Ook het laatste hoofdstuk krijgt weer een verrassende wending. Het enige minpuntje is dat we als lezers moeten wachten op deel twee om eindelijk te weten hoe dit spannende verhaal vervolgd zal worden.

Malouke Reiniers op Chicklit.nl
18 juli 2013

Tja, hoe ga ik een recensie schrijven voor dit boek? Het is een thriller. En een goede ook! Maar hij is, ja ehm, ‘anders’. Ik noem het daarom maar ‘de andere thriller’. Ad weet een lokale moordzaak op geloofwaardige wijze op te schalen naar een wereldwijde dreiging met de nodige spannende elementen. Een dreiging afkomstig van… vrouwen. Hij weet de spanning flink op te bouwen en het verhaal tegelijkertijd persoonlijke, herkenbare trekken mee te geven. Wetenswaardigheden over hoe vrouwen denken, wat ze motiveert en beweegt worden knap gelardeerd met actuele ontwikkelingen in de wereld. Het verhaal wordt zodanig opgebouwd dat het zelfs nog wel eens waargebeurd zou kunnen zijn… Een heel mooi debuut dat echt anders is dan de doorsnee thriller! Een must read! Maximale waardering namens mij.

Richard Gouw op Bol.com
9 juli 2013

Het Amazoneverbond heeft me aangenaam verrast. Het verhaal is in een prettige schrijfstijl geschreven met oog voor detail. Had ik in het begin het gevoel een misdaadroman te lezen waarbij inspecteur John Engles en zijn team de dood van politica Claire van Ruysdael onderzoekt, al snel bleek het veel meer dan dit te zijn. Wat een misdaadroman lijkt, ontpopt zich tot een zeer spannende internationale thriller met onverwachte wendingen en gebeurtenissen en voert de lezer mee in de wereld van de Amazones, hackers, kernwapens en wereldpolitiek. Het Amazoneverbond is een sterk thrillerdebuut van Ad van de Lisdonk. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het tweede deel van Het Amazoneverbond; Het Amazoneoffensief.

Ik kijk er naar uit en ik geef het boek 4 1/2 sterren!

The Book Girl op The Book Girl
14 juni 2013

Het is ongelooflijk dat Het Amazoneverbond een debuutthriller is, gezien de kwaliteit van de plot, de uitstekende spanningsopbouw en de onvoorspelbare plotwendingen. Daarnaast is het een echte pageturner. Het Amazoneverbond is een echte, goede actiethriller die er om vraagt om verfilmd te worden!

Ik geef het boek 4 sterren

Natascha v.d. Stelt op Vrouwenthrillers.nl
11 juni 2013

Ad van de Lisdonk heeft met dit debuut zijn naam duidelijk op de kaart gezet. Met de briljante openingszin: ‘De roestbruine, geribbelde staaf betonijzer stak vlak onder haar linkerborst triomfantelijk uit haar lichaam omhoog’, zet hij je op het randje van je stoel. Een standaardthriller is ‘Het Amazoneverbond’ absoluut niet. De verrassende wendingen zijn origineel, pakkend en soms ronduit onthutsend. De karakters worden goed uitgewerkt waardoor zij bijna tot leven lijken te komen. Verrassend is dat de auteur zowel zijn vrouwelijke als manlijke personages een zekere kwetsbaarheid weet mee te geven, wat getuigt van een goed inlevingsvermogen.

Sandra van de Walle op Leesfanaten.nl
11 juni 2013

Dit is geen thriller voor de standaardliefhebbers van het spannende boek, maar thriller met een actueel onderwerp. Daarnaast zit er ook een uitgebreide portie erotiek en passie in verwerkt. Hopelijk kunnen we ‘Het Amazoneverbond’ zien als de eerste stap naar een mooie carrière als thrillerschrijver voor Ad van de Lisdonk. Dit debuut is in ieder geval een erg mooie binnenkomer voor de schrijver.

Eline van Gassen op Boekenblog.nl
8 juni 2013

Spannend tot de laatste bladzijde met steeds weer onverwachte wendingen. Al lezend merk je dat de verschillen tussen man en vrouw misschien toch niet zo groot zijn: als je leven in gevaar is, wil je vechten of je nu een man of een vrouw bent! Je wilt je huid zo duur mogelijk verkopen! Vrouwen zijn wel sterker dan menigeen denkt en mannen misschien wel wat minder sterk!

Wim Krings (Boekenpanel DWDD) op Boekenbijlage.nl
7 juni 2013

Het Amazoneverbond is een gave thriller. Het is geen polderthriller, maar een echt actie-verhaal! Je moet er van houden en ja, ik hou er wel van 😉 Allereerst vind ik de kaft erg mooi. Het Amazoneverbond is een heerlijke actie-thriller, met leuke personages! Het is het debuut van Ad van de Lisdonk, maar deze man heeft duidelijk het schrijven in zijn vingers!

Leesdame op Leesdame
5 juni 2013

Is het boek een vrouwenthriller? Nee, eigenlijk niet. Hoewel je je als lezer in het begin nog enigzins met Laura kan identificeren, blijkt naarmate het boek dat er in Laura een keiharde en wraakzuchtige vrouw schuilt. Ook verandert het verhaal halverwege van een onderhoudende en romantische speurtocht in een internationale, bloederige actiethriller gebaseerd op ware feiten.

Ad van de Lisdonk heeft een buitengewoon origineel verhaal geconstrueerd waarover veel meer te zeggen valt dan in deze recensie past. Ik denk dat het boek, wat enigszins vergelijkbaar is met De Da Vinci Code van Dan Brown, een breed lezerspubliek zal aanspreken. Uitermate geschikt voor leesclubs waarin zowel mannen als vrouwen zitting hebben, want het boek bevat veel stof om over te discussiëren.

Ik geef het boek 4 1/2 sterren

Annette op Vrouwenthrillers.nl
2 juni 2013

Smaken verschillen en iedereen zal er iets anders in proeven. Maar dat het boek een eigen smaak heeft, daar kan niemand omheen. Voor mij smaakt het boek naar meer!!! Ik waardeer het boek dan ook met 5*****

Hetty van Bergen op CrimeZone
17 mei 2013

Vanaf de eerste pagina weet Ad van de Lisdonk me in het verhaal te trekken. Wat lijkt op een ongeluk blijkt de moord op de Nederlandse politica Claire van Ruysdael te zijn. John Engels en collega Laura Sieberg bijten zich hierin vast en komen gaandeweg tot ontdekking dat deze moord het begin is van een wereldomvattende chaos waarin het Amazoneverbond niets schuwt om wereldwijd de vrouwen aan de macht te krijgen.Een verhaal vol onverwachte wendingen. Het einde van de roman doet je hopen op een snelle opvolger van dit debuut.

Helma Koot op CrimeZone
17 mei 2013

Waar ik me in het begin afvroeg of dit boek wel ook voor vrouwen aantrekkelijk is, ben ik daar nu wel redelijk zeker van. Maar dan wel de vrouwen die houden van boeken als van Jo Nesbo, Dan Brown en Clive Cussler. De personages worden goed ontwikkeld, maar de actie maakt het boek anders dan andere Nederlandse thrillers. Het zou mij niets verbazen als dit boek over een paar jaar in de Angelsaksische landen wordt uitgegeven en een groot succes wordt aldaar. En voor een boek waar je geen genoeg van kan krijgen, is het fijn om te weten dat er nog een tweede deel aankomt: het Amazone-offensief. Waarin we het opnieuw op moeten nemen tegen de Amazones.

Stefanie op Stefanie Leest
16 mei 2013

Wat een detective lijkt, waaiert in 368 pagina’s uit tot een spannende internationale thriller met onverwachte wendingen en veel acties. Dit is de eerste thriller van Ad van de Lisdonk. Vier sterren. Een buitengewoon geslaagd debuut.

Hannah Kuipers op Vrouwenthrillers.nl
15 mei 2013