Genomineerd voor Z-O-UT schrijver van het jaar!

Juryrapport Z-O-UT schrijver van het jaar.

Op 7 maart 2014 werd de prijs voor beste schrijver uit de regio Zuid-Oost Utrecht (ZOUT) uitgereikt. Het Amazoneverbond haalde het tot de shortlist, maar kwam net een paar stemmen tekort om nummer 1 te worden. Toch wil ik jullie het rapport van de jury niet onthouden:

Er komen nogal wat thrillers uit. Ook hier op de Utrechtse Heuvelrug zijn er diverse bekende en minder bekende thrillerschrijvers, maar dit boek is vanaf de eerste zin een echt een page-turner. Uitstekende spanningsboog. In haar genre het beste uit Zuid Oost Utrecht en ver daar buiten en niet alleen omdat het grotendeels ook in Utrecht en Driebergen afspeelt, met voor de kenners herkenbare personen en locaties.

Ja, Het Amazone Verbond is een heerlijk vet boek dat juist door die mensen die alleen op vakantie nog lezen zeer gewaardeerd zal worden. Alles heeft de schrijver in zijn debuut willen stoppen. Geheime genootschappen, een politieke moord, seks, goede personages zonder dat nou helemaal uitgewerkt te hebben. Dat hoeft ook helemaal niet in zo’n spannend boek. Ach en die man en vrouw verhoudingen, vermakelijke psychologie van de koude grond. Dat levert na of tijdens het lezen van dit boek leuke discussies op aan de rand van het vakantiezwembad.

Mooie stoere cover, ziet er uit als een vette thriller en dat is het ook.